Трансмитер Medtrum A7+ Touchcare (за сензори Medtrum)

  • Производител: Medtrum
+ -
520,00 лв. 450,00 лв.
Характеристики
Съдържание и Условия
Характеристики

Трансмитерът TouchCare работи с одобрените от НЗОК сензори MEDTRUM.

 

Виж дали покриваш критериите.

 

Трансмитер за продължително измерване за кръвна захар съвместим със сензори Medtrum A7+ Touchcare. 

  • Трансмитер за CGM система Medtrum
  • USB кабел кабел за зареждане.
  • Възможност за използване на сензори за измерване на глюкоза в реално време (Medtrum A7+ TouchCare)
  • Гаранция 1 година.
  • Мобилно приложение и уеб-портал, през които следиш нивата на глюкоза в реално време.

 

Трансмитер Medtrum A7+ TouchCare

 

Трансмитерът се поставя в леглото на сензора, за да предава информацията безжично към твоят смартфон. Трансмитерът има вградена батерия, която зареждаш с USB кабел.

 

Сензорът за продължително измерване на кръвна захар е малко залепващо устройство, което измерва нивата на глюкоза в реално време за период около 14 дни. 

 

Сензорът има вградена лепенка и се поставя на ръката или в областта на корема. Лепенката е водоустойчива, дишаща и щадяща кожата.

 

С мобилното приложение Medtrum EasySense mmol/L измерваш нивата на кръвна захар в реално време и се възползваш от още много функции, сред които статистики, средни стойности и тенденции за зададен период от време, водене на дневник, персонализирани настройки и други.

 

Изтегли от тук:

 

 

РАЗГЛЕДАЙ КОМПЛЕКТИТЕ СЪС СЕНЗОРИ >>>>

Съдържание и Условия

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ и ЧЗВ

 

1. Системата за продължително глюкозно мониториране (ПГМ) използва минимално инвазивен електрохимичен сензор, който се вкарва почти безболезнено под кожата, за да измерва нивата на кръвната захар в интерстициалната течност за продължителен период от време. Интерстициалната течност е надежден индикатор и заместител за измерване на нивата на кръвна захар.

 

2. Сензорът и трансмитерът са неразделна част от системата. След поставяне на сензор за кръвна захар, в леглото на сензора се поставя и трансмитер. Трансмитерът излъчва нискочестотен сигнал за предаване на данни за кръвната захар към Вашият смартфон. Вашият смартфон играе ролята на четец, през който наблюдавате нивата на кръвна захар, посредством мобилно приложение.

 

3. Гаранционният срок на трансмитер Medtrum A7+ Touchcare е 1 година след закупуване. Препоръчваме да подсигурявате сензорът с допълнителна лепенка, която е включена в комплекта (можете да поръчате още от ТУК.) Гаранционният срок на сензор за кръвна захар Medtrum A7+ Touchcare е 7 дни след поставяне *

 

* Хелмед България не носи отговорност, не приема рекламации и не гарантира замяна на сензор за кръвна захар Medtrum A7+ без поставянето на допълнителна лепенка върху сензора, която да е поне 8см х 8 см и/или при обстоятелства извън нашият контрол, например разместен или разлепен сензор поради невнимание или неспазване на препоръките. Касовият бон или фактурата за покупка на системата за ПГМ, сензор или трансмитер изпълняват роля на гаранционен документ. Молим да ги запазите.

 

3.1 За замяна на сензор за продължително измерване на кръвна захар се изискват: 

  • касов бон или фактура, които сте получили при доставката или пряко закупуване на Medtrum A7+ TouchCare сензор или трансмитер.
  • снимка на поставения на тялото сензор с трансмитер
  • снимка на екрана на устройството, с което сте свързали системата Medtrum TouchCare A7+

 

4. С тази система получавате жизненоважни данни и статистики за нивата на кръвната Ви захар в реално време. Вместо да разчитате само на обикновен глюкомер, със сензор за кръвна захар можете да следите какво се случва денонощно през Вашия телефон без да се налага постоянно да се убождате. 

4.1. Системата за продължително глюкозно мониториране (ПГМ) изисква обучение, което цели да Ви запознае изцяло със системата с цел предотвратяване на технически проблем или дефекти в следствие на неправилно поставяне на сензора върху тялото. Хелмед България предоставя всички нужни материали за обучение на своите клиенти преди поставяне на ПГМ системата. 

 

5. Сензорът за кръвна глюкоза е медицинско устройство за еднократна употреба. Сензорът трябва да бъде заменен с нов след употреба и не може да се използва повторно. При внимателна и правилна употреба, сензорът за кръвна захар може да издържи и над 14 дни.

 

6. Трансмитерът за продължително следене на кръвна захар може да се зарежда и използва многократно. При нормални обстоятелства и пълен заряд на батерията може да се използва непрекъснато в продължение на 15-20 дни. Препоръчваме трансмитерът да се зарежда напълно преди всяка смяна на сензор за кръвна захар.

 

7. Поставянето на сензор за кръвна захар се извършва задължително на определените места в инструкцията за употреба и за които важи гаранцията на системата. Сензорът за кръвна захар се нуждае от поне 5мм подкожна мазнина на подходящо място за поставяне, за да функционира правилно. Зоните за поставяне на сензор за кръвна захар са около коремната област, отляво или отдясно на пъпа, или горната задна част на ръката, под рамото. Преди поставяне дезинфекцирайте кожата на мястото на поставяне на сензора.

 

8. ПГМ системата е подходяща за лица над 2-годишна възраст. Системата е подходяща за ползване и от бременни жени.

 

9. Хелмед България ЕООД не може да се ангажира с определен времеви период, за който да гарантира правилното функциониране на сензорът за кръвна захар. Хелмед България не носи отговорност за неправилно функциониране на сензор за кръвна захар след изтичане на гаранционния период, поради многобройните фактори, който настъпват извън прекия ни контрол. Примери за такива фактори са разместване и/или отлепване на сензора в следствие на невнимание или прекомерна физическа активност, които могат да влошат или преустановят работата на сензора. Хелмед България не носи отговорност при неправилно поставен сензор или сензор, който бива разместен/отлепен в следствие на неправилно поставяне или неправилна употреба. Поставянето на сензор извън препоръчителните зони води до нарушаване на гаранцията на продукта. Освен правилно поставяне, трябва да предпазвате внимателно сензорът за кръвна захар от външни влияния като: разместване и/или разлепване на сензора в следствие на физическа активност или поради невнимание, възпрепятстване на сигнала и други.