Стерилни ръкавици

Хирургически ръкавици за медицински цели

 

Сертифицирани по европейските изисквания и стандарти.

 

Хирургическите ръкавици са необходими предпазни средства в медицинската среда, използвани за защита на пациентите и медицинските работници от инфекции и разпространение на патогени по време на оперативни процедури. Тези ръкавици обикновено се изработват от естествен латекс, който осигурява изключителна защита и комфорт.

Естественият латекс е материал, който се получава от сока на каучуковите дървета, и разполага със свойства, които го правят идеален за производството на хирургически ръкавици. Едно от основните предимства на латексовите ръкавици е тяхната висока еластичност, която позволява плътно прилягане и лесно движение. Това ги прави идеални за изпълнение на сложни процедури, изискващи прецизност при хирургически намеси.

Освен еластичността си, хирургическите ръкавици от естествен латекс осигуряват и отлична тактилна чувствителност, позволявайки на медицинските работници да усетят дори най-малките промени в текстурата или температурата на тъканите. Тази чувствителност е критична в хирургични процедури, където точността е от съществено значение.

Освен това, латексовите ръкавици техните свойства за устойчивост срещу пробиване гарантират надеждна защита срещу остри предмети като хирургически инструменти. Те също така са устойчиви на редица химикали, което ги прави идеални за използване в различни медицински среди.

Производители
Подреди по