ВИЖ КАК ДА ПОРЪЧАШ НИТРИЛНИ РЪКАВИЦИ HELMED ЗА 18.00 ЛВ С ДДС

Сензор за Кръвна Захар TouchCare (1 бр.)

 • Производител: Medtrum
+ -
130,00 лв. 125,00 лв.
Характеристики
Условия за ползване
Характеристики

Информацията от сензора се предава посредством трансмитер, който НЕ Е включен в този артикул. 

 

Необходимо е да закупите трансмитер или комплект Medtrum TouchCare A7+, за да използвате този сензор. 

 

Какво съдържа този продукт?

 • 1 брой Medtrum TouchCare A7+ сензор за продължително измерване за кръвна захар.
 • Еднократен механизъм за имплантиране на сензора към тялото. 
 • 1 бр. кърпичка с алкохол.
 • 1 бр. лепенка за допълнителна защита 10х10.

 

MEDTRUM A7+ TOUCHCARE 

 

е най-новият модел на Medtrum за продължително глюкозно мониториране с удължен живот на сензора, трансмитер за многократна употреба и удобно мобилно приложение за следене на кръвната захар.

 

Сензор за кръвна захар

 

ВСИЧКО, КОЕТО ТИ Е НЕОБХОДИМО

се предоставя в този комплект:

 • 24-часово наблюдение на кръвната захар
 • Измерваш кръвната захар през твоят смартфон или смарт часовник
 • Наблюдение на кръвната захар от разстояние
 • Детайлна инструкция за употреба
 • Видео урок за поставяне с български субтитри (виж по-долу)

Сензор за продължително измерване на кръвна захар Medtrum A7+ TouchCare 

 

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНО УСТРОЙСТВО  

 • Малък сензор, почти незабележим
 • Подходящ за диабет тип 1 и 2.
 • Водоустойчива лепенка на сензора.
 • Трансмитер с 1 година гаранция.
 • USB кабел за зареждане на трансмитера.
 • IPX8 стандарт за водоустойчивост на сензора и трансмитера (до 2,5 метра дълбочина и до 60 минути).

 сензор за измерване на кръвна захар

УЛЕСНЯВА ЖИВОТА ТИ
 • Безболезнен за поставяне
 • Аларма при ниски или високи нива на кръвна захар.
 • Елиминира честото убождане със стандартен глюкомер.
 • Избираш къде да го поставиш - на корема или на ръката си.
 • Точност на измерваната кръвна захар (до 10% отклонение)

 

 

БЪДИ СВЪРЗАН
 • С мобилното приложение Medtrum EasySense mmol/L измерваш нивата на кръвна захар в реално време и се възползваш от още много функции, сред които статистики, средни стойности и тенденции за зададен период от време, водене на дневник, персонализирани настройки и други.

 

 • С мобилното приложение Medtrum EasyFollow mmol/L могат (с твое разрешение) твоите близки и/или ендокринолог да следят нивата ти на кръвна захар от разстояние!

 

iWatch Medtrum CGM измерване на кръвна захар

 

ЛЕСЕН ЗА ПОСТАВЯНЕ 

 

Поставяне на сензор за кръвна захар

 

 • Избери удобното за теб място.
 • Постави сензора във вертикално положение на ръката, или в хоризонтално положение на корема.
 • Виж колко лесно се поставя сензорът Medtrum A7+ с видео инструкцията долу.

 

За твое удобство включи субтитрите на български език:

 

Условия за ползване

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ и ЧЗВ

 

1. Системата за продължително глюкозно мониториране (ПГМ) използва минимално инвазивен електрохимичен сензор, който се вкарва почти безболезнено под кожата, за да измерва нивата на кръвната захар в интерстициалната течност за продължителен период от време. Интерстициалната течност е надежден индикатор и заместител за измерване на нивата на кръвна захар.

 

2. Сензорът и трансмитерът са неразделна част от системата. След поставяне на сензор за кръвна захар, в леглото на сензора се поставя и трансмитер. Трансмитерът излъчва нискочестотен сигнал за предаване на данни за кръвната захар към Вашият смартфон. Вашият смартфон играе ролята на четец, през който наблюдавате нивата на кръвна захар, посредством мобилно приложение.

 

3. Гаранционният срок на трансмитер Medtrum A7+ Touchcare е 1 година след закупуване. Препоръчваме да подсигурявате сензорът с допълнителна лепенка, която е включена в комплекта (можете да поръчате още от ТУК.) Гаранционният срок на сензор за кръвна захар Medtrum A7+ Touchcare е 7 дни след поставяне *

 

* Хелмед България не носи отговорност, не приема рекламации и не гарантира замяна на сензор за кръвна захар Medtrum A7+ без поставянето на допълнителна лепенка върху сензора, която да е поне 8см х 8 см и/или при обстоятелства извън нашият контрол, например разместен или разлепен сензор поради невнимание или неспазване на препоръките. Касовият бон или фактурата за покупка на системата за ПГМ, сензор или трансмитер изпълняват роля на гаранционен документ. Молим да ги запазите.

 

3.1 За замяна на сензор за продължително измерване на кръвна захар се изискват: 

 • касов бон или фактура, които сте получили при доставката или пряко закупуване на Medtrum A7+ TouchCare сензор или трансмитер.
 • снимка на поставения на тялото сензор с трансмитер
 • снимка на екрана на устройството, с което сте свързали системата Medtrum TouchCare A7+

 

4. С тази система получавате жизненоважни данни и статистики за нивата на кръвната Ви захар в реално време. Вместо да разчитате само на обикновен глюкомер, със сензор за кръвна захар можете да следите какво се случва денонощно през Вашия телефон без да се налага постоянно да се убождате. 

4.1. Системата за продължително глюкозно мониториране (ПГМ) изисква обучение, което цели да Ви запознае изцяло със системата с цел предотвратяване на технически проблем или дефекти в следствие на неправилно поставяне на сензора върху тялото. Хелмед България предоставя всички нужни материали за обучение на своите клиенти преди поставяне на ПГМ системата. 

 

5. Сензорът за кръвна глюкоза е медицинско устройство за еднократна употреба. Сензорът трябва да бъде заменен с нов след употреба и не може да се използва повторно. При внимателна и правилна употреба, сензорът за кръвна захар може да издържи и над 14 дни.

 

6. Трансмитерът за продължително следене на кръвна захар може да се зарежда и използва многократно. При нормални обстоятелства и пълен заряд на батерията може да се използва непрекъснато в продължение на 15-20 дни. Препоръчваме трансмитерът да се зарежда напълно преди всяка смяна на сензор за кръвна захар.

 

7. Поставянето на сензор за кръвна захар се извършва задължително на определените места в инструкцията за употреба и за които важи гаранцията на системата. Сензорът за кръвна захар се нуждае от поне 5мм подкожна мазнина на подходящо място за поставяне, за да функционира правилно. Зоните за поставяне на сензор за кръвна захар са около коремната област, отляво или отдясно на пъпа, или горната задна част на ръката, под рамото. Преди поставяне дезинфекцирайте кожата на мястото на поставяне на сензора.

 

8. ПГМ системата е подходяща за лица над 2-годишна възраст. Системата е подходяща за ползване и от бременни жени.

 

9. Хелмед България ЕООД не може да се ангажира с определен времеви период, за който да гарантира правилното функциониране на сензорът за кръвна захар. Хелмед България не носи отговорност за неправилно функциониране на сензор за кръвна захар след изтичане на гаранционния период, поради многобройните фактори, който настъпват извън прекия ни контрол. Примери за такива фактори са разместване и/или отлепване на сензора в следствие на невнимание или прекомерна физическа активност, които могат да влошат или преустановят работата на сензора. Хелмед България не носи отговорност при неправилно поставен сензор или сензор, който бива разместен/отлепен в следствие на неправилно поставяне или неправилна употреба. Поставянето на сензор извън препоръчителните зони води до нарушаване на гаранцията на продукта. Освен правилно поставяне, трябва да предпазвате внимателно сензорът за кръвна захар от външни влияния като: разместване и/или разлепване на сензора в следствие на физическа активност или поради невнимание, възпрепятстване на сигнала и други.