Всички Категории
Каталог

Пластир с Цинков окис (Санпласт) HELMED (2.5/5cm x 5m)

  • Производител: P.R.C

Пластир с Цинков окис (Санпласт) HELMED (2.5/5cm x 5m)

  • Производител: P.R.C
Цена
1,79 лв.

Пластир с Цинков окис

HELMED

 

Описание

  • Хипоалергичен
  • Материал: Памук

 

Размери

Ширина х Дължина

  • 2.5 cm x 5 m
  • 5 cm x 5 m

 

Допълнителна информация

 

Пластир с цинков окис е известен още и като Санпласт (търговска марка). Използва се за превръзка на рани, за хирургически намеси, за фиксиране на превръзка или катетър, както и за спортни цели. Устойчива на износване лента на ролка, която е гъвкава и удобна, както и лесна за премахване.

 

Медицинският пластир с цинков оксид, известен също като превръзка с цинков оксид, е вид лепяща лента, която има тъканна основа, покрита с лепило от цинков оксид от едната страна. Медицинският пластир с цинков оксид има няколко приложения в здравеопазването, включително:

  1. Превръзка за рани: Пластирът с цинков окис обикновено се използва за грижа и защита на рани или хирургически разрези. Осигурява силна адхезивна връзка и помага за правилно заздравяване. Лепилото с цинков оксид е нежно към кожата и хипоалергенно, което го прави подходящо за хора с чувствителна кожа.
  2. Поддръжка и стабилизация: Пластирът с цинков оксид често се използва за поддържане и стабилизиране на ставите, особено в спортната медицина и ортопедията. Може да се прилага върху области като глезени, колене, лакти или китки, за да осигури подкрепа по време на физическа активност или в случаи на нестабилност на ставите.
  3. Компресия: Пластирът с цинков оксид осигурява степен на компресия, което го прави полезен за справяне с оток или подуване. Когато се прилага правилно, може да помогне за намаляване на отока и да насърчи правилната циркулация.
  4. Обездвижване: Пластирът с цинков оксид може да се използва за обездвижване или шиниране на наранени крайници. Осигурява твърда опора и ограничава движението, което е важно за обездвижване на фрактури или навяхвания преди по-нататъшна медицинска намеса.

Медицински изделия и консумативи

Поръчай онлайн

Експресна доставка

Безплатна над 100.00 лева (до 5 кг)

Продукти от същата категория