ВИЖ КАК ДА ПОРЪЧАШ НИТРИЛНИ РЪКАВИЦИ HELMED ЗА 18.00 ЛВ С ДДС

НЗОК ще заплаща сензорите за кръвна захар

НЗОК ще заплаща сензорите за кръвна захар

7 юли 2021

На 2 Юли, 2021 г. Национална здравноосигурителна каса публикува ежегодния списък с медицински изделия, които ще заплаща в условия на извънболнична помощ.

 

Тази година здравната каса е включила в списъка си изключително важно устройство за диабетици, което ще им помогне да контролират и следят диабета постоянно: сензори за продължително измерване на кръвна захар

 

Безкръвните сензори за постоянно измерване на кръвна захар се очаква да минават по здравна каса до края на тази година. НЗОК ще заплаща сензори за измерване на кръвна захар при интензифицирано лечение с инсулин по медицински критерии и указания до 260 лв/месечно.

 

За момента знаем, че предстои обновление, което цели да изгради методиката на реимбурсиране на сензорите за кръвна захар. Каква ще е процедурата за набавяне на сензори за кръвна захар е неясна. Все още не е уточнен и броят на пациенти, които ще ползват реимбурсация на сензорите за кръвна захар.

 

От НЗОК посочват следното:

"НЗОК ще заплаща медицинските изделия след актуализация на „Изисквания на НЗОК за предписване на медицински изделия за продължително измерване на нивото на глюкозата при захарен диабет тип 1 в извънболничната помощ“

 

Ще Ви информираме своевременно за настъпили промени. Следете нашия уебсайт или ни последвайте в социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм, където също публикуваме информация по темата.

 

Дотогава можете да се запознаете със сензорите за кръвна захар на Medtrum, които са включени в списъка на НЗОК за реимбурсация. Разгледайте сензорите за кръвна захар Medtrum Touchcare A7+.

 

Или изгледайте видео-демонстрацията "Как да поставим сензор за кръвна захар Medtrum TouchCare A7+?":

 

 

Ексклузивна цена от 18.00 лв с ДДС! Валидна до 31.07.2021

Прочети още

Какви промени ще настъпят след като новият регламент MDR замести старият MDD?

Прочети още

Революционен метод за продължително измерване на кръвната захар в реално време.

Прочети още

Имплантируема и компактна инсулинова помпа, която контролираш от мобилно приложение? Вече е възможно.

Прочети още

Хелмед България e изключителен представител на продуктите на италианската компания G21 за България.

Прочети още

Преференциална цена от 10.00 лв/кутия, валидна до 31 Януари 2021!

Прочети още

Какво означават различните сертификати и стандарти при медицинските ръкавици?

Прочети още