Сензор за измерване на кръвната захар (Continuous Glucose Monitoring)

Сензор за измерване на кръвната захар (Continuous Glucose Monitoring)

9 февруари 2020

Поръчай сензори за кръвна захар онлайн!

 

Диабетът е причина за заболяването на около 600 000 души в България. За съжаление, тази стойност изключва хората, които все още не са диагностицирани. Притеснително е също увеличението на процента на заболелите от диабет всяка година.

 

Ако страдате от диабет най-вероятно са Ви до болка познати традиционните, дори старомодни и носещи временен дискомфорт устройства за измерване на кръвната захар. Редовното закупуване на консумативи като тест-лентички, ланцети, игли или други също ви затормозява излишно. 

 

Навлизаме във второто десетилетие на 21-ви век. Най-съвременните глюкомери вече измерват нивата на кръвна захар в реално време. Те използват сензор, най-често под формата на лепенка, който се слага на ръката и измерва нивото на кръвната захар без убождане. Сензорът се свързва се с вашия смартфон или друго външно устройство. Съществуват и алтернативи като гривна или часовник за измерване на кръвната захар.  

 

През 1999 е одобрена първата система за продължително измерване на кръвната захар от Американската агенция за контрол на храните и лекарствата. През годините големи корпорации като Декском (Dexcom), Медтроник (Medtronic), Аботт (Abbott) и Еверсенс (Eversense) развиват технологията и с последвалите разработки постигат по-голяма точност на измерените данни, по-издържлив сензор, който трае до 14 дни, както и свързване към мобилното Ви устройство чрез мобилно приложение.

Medtrum A7+ TouchCare сензор за кръвна захар

 

Системата за продължително измерване на нивата на глюкоза (на англ. език Continuous Glucose Monitoring), или по-точно лепенката за кръвна захар, е неивазивна и ще бъде съвместима с диабет тип 1 и диабет тип 2. Целта й е да измерва кръвната захар безкръвно и без убождане в реално време.

 

Системата за постоянно измерване на кръвната захар е компактна, водоустойчива, не се забелязва през дрехите. Сензор-глюкомерът се състои от:

  • сензор, или лепенка, която се залепва за тялото, отчита нивата на кръвната захар и издържа до 14 дни. 
  • трансмитер, или предаващо устройство, което е част от сензора или се предлага отделно. То предава измерените данни към приемник или към мобилното Ви устройство и издържа до 2 години.
  • мобилно приложение, което се свързва с Вашия телефон, съхранява Вашите измервания и дори предупреждава при аномалии в стойностите на кръвната захар.

 

 

Medtrum A7+ сензор продължително измерване на кръвна захарНе всички сензори за продължително измерване на кръвта Ви задължават да използвате мобилно приложение през телефона си. Някой модели работят и с външни приемници, в случай че не предпочитате да използвате смартфон.

 

Най-често мобилните приложения за този тип глюкомери са създадени с цел улеснение на потребителя, за съхраняване на информация през големи периоди от време, както и следенето им в реално време. 

 

Вече по-голямата част от сензорите имат поддръжка със смарт часовници, например iWatch, Samsung Galaxy Watch и много други, за да можете още по-лесно да наблюдавате нивата на глюкоза.

  

Очакваме в бъдеще да станем свидетели на още по-модерни и трайни решения в измерването на кръвната захар в реално време. На този етап, системите за продължително измерване на кръвната захар биха могли да улеснят ежедневието на всеки, който страда от диабет, както и да известяват при рязки отклонения, пикове и спадове в нивата на кръвната захар.

 

От 2021, Националната здравноосигурителна каса ще реимбурсира стойността на сензорите за диабетици. Очаквайте повече информация през следващата година!

 

 

 

 

Можете да поръчате сензори за продължително измерване на кръвна захар Medtrum A7+ TouchCare онлайн.

 

ПОРЪЧАЙ СЕГА ТУК!

Преференциална цена от 13.33 лв, валидна до 23 октомври 2020!

Прочети още

Преференциална цена от 18.00 лв, валидна до 18.09.2020

Прочети още

Хелмед България e изключителен представител на продуктите на италианската компания G21.

Прочети още

Благодарение на вградените в онлайн магазина модули на Спийди и Еконт

Прочети още