Всички Категории
Каталог
Филтри
Цена
 лв.
 лв.
Производители

Кръвно налягане

Апарати за измерване на кръвно налягане

Апаратите за кръвно налягане са медицински устройства за измерване на кръвното налягане в човешкото тяло. Те са създадени да предоставят точни и надеждни резултати, които помагат на лекарите и потребителите да проследят здравословното състояние.

Апаратът за кръвно налягане измерва количеството кръв, което минава през кръвоносните съдове, като резултат на което се измерва пулс, горно (систолично) и долно (диастолично) кръвно налягане. В зависимост от модела, апаратът може да бъде дигитален (автоматичен) или аналогов (механичен). Дигиталните апарати разполагат с полезни функции, например измерване на пулс, функция за правилно поставен маншет, функция за засичане на AFib (предсърдно мъждене) и други.

Апаратите за кръвно налягане могат да бъдат полезни инструменти както за професионални здравни работници, така и за хора, които искат да следят своето кръвно налягане у дома. Регулярното измерване и наблюдение на кръвното налягане е от съществено значение за контрол на хипертония или други здравословни състояния.

Дата (ново към старо)
Филтри