Антигенни Тестове за COVID-19 (20 бр.)

480,00 лв.
Характеристики
Характеристики
Една кутия съдържа 20 броя антигенни тестове за коронавирус (SARS-CoV-2) с ефективност 98%.

 

Съдържание на една кутия:

 • 20 бр. тест касети
 • 20 бр. епруветки
 • 20 бр. капачки
 • 20 бр. тампони за назофарингеален секрет
 • 2 бр. туби с буферно вещество
 • 1 бр. листовка
 • 1 бр. процедурна карта
 • 1 бр. работна станция за епруветките

Как се използва?

 

 1. Поставете стерилен тампон в ноздрата на пациента, достигайки повърхността на задния назофаринкс (виж снимката).
 2. Втрийте тампона върху повърхността на задния назофаринкс.
 3. Извадете стерилния тампон от носната кухина
 4. Тампонът трябва да се тества възможно най-скоро след събирането на проба.
 5. Поставете пробата от тампона в екстракционната епруветка след като сте добавили разтвора за тестване от комплекта. Въртете тампона за около 10 секунди, докато притискате върха към вътрешността на тръбата, за да освободите антигена от тампона.
 6. Извадете тампона и притискате главата на тампона към вътрешността на екстракционната тръба докато го изваждате, за да втриете възможно най-много течност от тампона. Изхвърлете тампона в съответствие с протокола за изхвърляне на биологични отпадъци.

   

Извършване на теста:

 

 1. Извадете тестовата касета от запечатаната торбичка с фолио и я използвайте в рамките на един час. Най-добри резултати ще получите, ако тестът се извърши веднага след отваряне на касетата.
 2. Обърнете епруветката за екстракция на пробата и добавете 3 капки от разтвора в екстракционната епруветка към отворът на касетата (S) и след това стартирайте таймер.
 3. Изчакайте цветните линии да се появят. Наблюдавайте резултата след 15 минути. Не тълкувайте резултата преди да са минали 20 минути от поставяне на пробата.

 

Антигенният тест за COVID-19 се извършва чрез назофарингеален тампон и е бърз хроматографски анализ за качествено откриване на антигени на SARS-CoV-2 в проби от назофарингеален тампон от лица със съмнение за инфекция с SARS-CoV-2. Резултатите показват наличие на SARS-CoV-2 антигени. Обикновено антигени се откриват в проби от горните дихателни пътища по време на острата фаза на инфекцията.

 

Положителните резултати показват наличието на вирусни антигени, но за определяне на състоянието на инфекцията е необходима клинична корелация с анамнезата на пациента и друга диагностична информация. Положителните резултати не изключват бактериална инфекция или коинфекция с други вируси. Откритият агент може да не е категоричната причина за заболяване.

 

Отрицателните резултати не изключват инфекцията с SARS-CoV-2 и не трябва да се използват като единствена основа за лечение или решения за управление на пациента. Отрицателните резултати трябва да се третират като предполагаеми и да се потвърдят с молекулярен анализ, ако е необходимо за управление на пациента. Отрицателните резултати трябва да се имат предвид в контекста на скорошните експозиции на пациента, анамнезата и наличието на клинични признаци и симптоми, съответстващи на COVID-19.

 

Антигенният бърз тест за COVID-19 е сравнен със стандартен RT-PCR тест. Корелацията между антигенен тест и PCR тест е не по-малка от 98%.

 

Свали листовка на английски език